Sommer 2016

Glæd dig til sommeren på Radio24syv

Sommer 2016

Hvis der er nogen som kender deres besøgstid, så er det Radio24syv – også denne sommer, hvor vi traditionen tro upper gamet i stedet for at forfalde til genudsendelser og agurketidsramt venstrehåndsarbejde. Nej, på Radio24syv tager vi sommeren seriøst, og desuden er agurketiden ikke længere hvad den har været.

Ergo holder Radio24syv nok engang sommerpremiere på en lang række friske, originale og nye programmer. Tilsammen dækker de emner der spænder fra benhård videnskab, Aftenlandets Undergang, opklaringen af et mord på en passagerfærge i Nordsøen i 1970erne og fænomenet djævleuddrivelse til et splinternyt mediemagasin og et program om at være far, mor og børn. 

Mediemagsinet kalder vi for ”Q&A”, en titel som naturligvis henviser til værterne Henrik Qvortrup og Mikkel Andersson. Og vi tør nok love et mediemagasin, der ikke kun kradser lidt i sminken, men som faktisk fjerner al make uppen i jagten på den skinbarlige sandhed. 

Indenfor videnskabens verden debuterer Weekendavisens journalist Lone Frank som radiovært – nemlig i programrækken ”24 Spørgsmål til Professoren”. I al sin enkelhed er konceptet netop hvad titlen siger; en række programmer hvor håndplukkede professorer stilles præcis 24 spørgsmål.

For grinebidderne sender vi ”Se Europa, og dø”, hvor Den Korte Radioavis’s navnkundige seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm drager rundt i Europa med sin protegé Rasmus Bruun, for at vise ham kontinentets kulturskatte før de forsvinder. Og mens vi er ved emnet; med det dramatiske engelske Brexit er Europas fremtid og nationalismens fremmarch blevet en af sommerens varmeste kartofler. Derfor har vi hyret den borgerlige debattør og blogger Mikael Jalving, til at beværte det daglige, direkte phone-in debatprogram ”Je Suis Jalving”, som kun kommer til at handle om Europas tilstand, flygtninge, migranter, kultursammenstød, Islam og alt hvad dertil hører. På en måde kan man sige at Jalving vil gøre det samme som David Trads gjorde sidste sommer i programrækken ”Tradsalderen”, bare med modsat ideologisk fortegn.

Et andet fænomen der garantrisset kommer til at køre op i en spids denne sommer er kåringen af republikanernes og demokraternes respektive præsident-kandidater – som finder sted til konventerne i Cleveland og Philadelphia, ultimo juli. Derfor sender Radio24syv også et dagligt program om amerikansk politik, alle ugens hverdage i juli måned – med titlen ”Kampagnesporet”.

Og meget, meget mere – som man kan læse om nedenfor. Velkommen til sommeren 2016 på Radio24syv, den originale taleradio.

Alle sommerens programmer:

 • Croque Monsieur i Paris – sommeren over byder Morten Lindberg på særudsendelser fra Byernes By
 • Se Europa, og dø – Fem rejseprogrammer med seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og nyhedsredaktør på Den Korte Radioavis, Rasmus Bruun
 • Hjertets Mørke – en opdagelsesrejse i eksorcismens verden
 • Q&A – mediemagasin med Qvortrup og Andersson
 • 24 Spørgsmål til Professoren – medrivende samtaler med nogle af landets førende forskere
 • Min Lille Hassan – et mandemagasin med Hassan Preisler hvor mænd taler om følelser
 • Snakker med mig selv – fem dybdegående portrætprogrammer om Dansk Top-stjernen Gitte Hænning
 • Forældreintra – radioprogrammet til alle dem, der synes at begrebet far, mor og børn både er guddommeligt og forbandet frustrerende
 • Je Suis Jalving – direkte phone-in debatprogram om Europas tilstand
 • Wimbledon 2016 – direkte tennisradio
 • Kampagnesporet – kapløbet om at blive præsidentkandidat i USA
 • Er Du Sunshine? – dagligt mousserende, easy listening samtale-sommer-program
 • Københavnermodellen – Afradikalisering ved hjælp af improteater

 • Nyhedstrekanten – et nyheds­ba­se­ret mor­gen­pro­gram midt i agurke­ti­den

 • Mord i Rum Sø – krimipodcast i august

Hent en PDF med oversigt over alle sommerprogrammerne her.